januari 19, 2017

Samenstellen

Het samenstellen van de jaarrekening is een hele klus. De meeste ondernemers hebben geen flauw idee waar ze mee moeten beginnen. Ondanks dat ze geen idee hebben komen er momenten waarop een jaarrekening verplicht is. Bijvoorbeeld als u een financiering wil aanvragen privé of zakelijk. Of als u in het bezit bent van een BV. Dan bent u verplicht om een jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Een jaaroverzicht die voldoet aan alle eisen vraagt enige ervaring. Wij helpen u graag om u op dit gebied te ontzorgen en ondersteunen. Wij assisteren graag waar nodig en eventueel stellen wij een compleet jaaroverzicht voor u op. Bos Accountants kan u zelfs helpen met complexe jaarrekeningen die voldoen aan de SBR eisen.

Jaarrekening met officiële verklaring
Voordat wij überhaupt de jaarrekening kunnen samenstellen moet eerst de boekhouding geregeld zijn. Eventueel kunnen wij u hierbij assisteren en waar nodig helpen om de boekingen te controleren. Op basis van uw boekhouding kunnen wij al een schatting maken van het lopende jaar en afgelopen jaar. Soms heeft u niet genoeg aan een schatting. Bijvoorbeeld voor een financiering, de belastingdienst of vanwege uw verplichte deponering bij de Kamer van Koophandel. Bos Accountants kan u helpen aan een jaarrekening met officiële samenstellingsverklaring. Wij zorgen voor een officiële SBR jaarrekening die u kan deponeren bij de KVK, Belastingdienst of bij uw bank. We houden hierbij rekening met alle wettelijke eisen, maar uw eigen informatiebehoefte.

Wettelijke eisen
Volgens de wet zijn er minimale eisen waaraan uw jaarrekening moet voldoen. De eisen zijn afhankelijk van de omvang van uw onderneming. Bij grote bedrijven zijn er bijvoorbeeld zwaardere eisen en is er een controleplicht. Het maakt bij ons niet uit of u een kleinbedrijf heeft of dat u een groot bedrijf heeft. Bos Accountants kan u altijd helpen aan een jaarrekening die voldoet aan de wettelijke eisen. Mocht u eerst graag informatie ontvangen, dan kan u altijd contact opnemen. Wij informeren u graag wat er bij ons allemaal mogelijk is en wij kunnen u ook meteen een schatting geven van de kosten.

Wanneer bent u een groot bedrijf?
U behoort tot de micro bedrijven als u minder dan 10 werknemers heeft en een omzet tot € 700.000. U bent een klein bedrijf als u minder dan 50 werknemers heeft en een omzet tot € 12 miljoen euro. Alles boven dit aantal valt onder de grote bedrijven en heeft een controle nodig. Bos Accountants kan niet alleen helpen aan een professionele jaarrekening bij kleine bedrijven, maar ook bij grote bedrijven. Het maakt niet uit wat voor een type bedrijf u heeft wij helpen u graag met het opstellen van de jaarrekening. Hierbij houden we rekening met al uw wensen en de wettelijke eisen. Door een accountantskantoor in te schakelen weet u zeker dat alles goed geregeld is. U hoeft dus niet te twijfelen over de kwaliteitseisen. Laat u gerust informeren over alle mogelijkheden met uw eigen bedrijf.