januari 19, 2017

Overname en opvolging

Overname
U bent van plan om een ander bedrijf over te nemen. Door een bestaand bedrijf over te nemen kan u sneller groeien en ziet u al snel uw omzet verdubbelen. Voor veel Nederlandse bedrijven liggen er kansen met overnames. Alleen voordat u een bedrijf gaat overnemen komt er een hoop bij kijken. Het is bijvoorbeeld slim om te kijken of het wel zin heeft een bedrijf over te nemen. Het bedrijf zelf probeert u aan te sporen om de overname rond te maken, maar zelf heeft u twijfels over de financiën. Bos accountants kan u helpen bij het complete overname traject. Wij helpen u om de financiën te controleren en te adviseren over de vervolgtraject. Samen gaan we aan de slag om een overname tot een perfect einde te brengen.

Opvolging
Als u een eigen bedrijf heeft dan komt er ooit een moment dat u het bedrijf moet overdragen. Als ondernemer is een opvolger zoeken één van de lastigste dingen die er is. Er komen verschillende emoties bij kijken en u wil wel dat het bedrijf in goede handen is. Daarnaast moet u bijvoorbeeld de waarde van het bedrijf gaan bepalen. Een opvolger zoeken is een ingewikkeld proces. Vooral omdat het door een groot deel beïnvloed wordt door emoties. Een accountant kan objectief naar een opvolger kijken en een deskundig advies geven. Door het complete traject door een accountant te laten begeleiden kan u met een goed gevoel van uw pensioen genieten.

Fusies

Als u gaat samenwerken of fuseren met een ander bedrijf dan komt hier mee bij kijken dan u denkt. U moet het eigenlijk zien als een huwelijk tussen twee bedrijven. In het begin zijn beide partijen vaak optimistisch en worden sommige dingen vergeten op te nemen in een overeenkomst. Bos Accountants kan u helpen bij het complete fusie traject. Als accountant zorgen wij ervoor dat het traject met een glimlach verloopt. Als er ooit iets fout gaat na de fusie dan heeft u altijd een bindend contract waar u op terug kan pakken. Als accountantskantoor kunnen wij u helpen om het traject tot een goed einde te brengen.

Een waardebepaling van uw bedrijf
Er kunnen verschillende momenten zijn waarbij u een waardebepaling nodig heeft. Bijvoorbeeld bij een rechtszaak of voor de Belastingdienst. Soms heeft u ook een waardebepaling nodig voor een fusie, overname of opvolger. Wij kunnen u helpen om een professionele waardebepaling voor uw onderneming te verzorgen. De reden waarom u een waardebepaling nodig heeft maakt niets uit Bos Accountants helpt u graag om de waarde officieel op papier vast te leggen. Naast een advies over de waarde van uw bedrijf kunnen wij u ook helpen met advies tijdens een overname of opvolging traject. Wij helpen u graag met de contracten en onafhankelijke adviezen. U kan altijd op uw eigen Bos Accountant rekenen als u tegen vragen en problemen aanloopt. Wij zorgen ervoor dat elk traject met een glimlach en een goed gevoel beëindigt wordt. U hoeft u dankzij onze zorg en nazorg nergens meer zorgen over te maken.