oktober 3, 2017

Opstarten van je eigen onderneming

e eigen bedrijf beginnen is een leuke en spannende tijd. Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijke onderneming opstarten en hier sta je niet alleen voor. Je kan hulp en ondersteuning inschakelen van ervaren ondernemers of een team met specialisten. Maar hoe begin je? Dit is een veel gestelde vraag door startende ondernemers. Er komen namelijk heel wat zaken bij kijken. Het is belangrijk dat als je begint je een duidelijk en helder doel hebt, dit helpt al een groot stuk met het opstarten. Maar een goed begin is maar het halve werk. ken je sterke punten en waar nog wat te verbeteren valt. Maak een analyse zodat je weet of je doelen haalbaar zijn. Als je dit hebt gedaan kun je gaan kijken wat je zwakke punten zijn en die gaan versterken.

Bij het opstarten van je eigen horeca bedrijf moet je aller eerst ingeschreven staan in het handelsregister van het KvK (de Kamer van Koophandel) voordat je kan beginnen. Daarnaast is het heel belangrijk dat de ruimte goed ontsmet is, je werkt ten slot wel met voedingsmiddelen. Ook krijgt Iedere horecaondernemer te maken met milieuvoorschriften op het gebied van bijvoorbeeld geluid, energie en afvalstoffen, neem hiervoor contact op met de gemeente. Natuurlijk mag je niet zonder een vergunning zomaar alcohol schenken daarom is het belangrijk dat je in bezit bent van een drank- en horecavergunning van de gemeente. Mocht je willen uitbreiden en uiteindelijk een terras willen maken buiten moet je hiervoor ook weer eerst een terrasvergunning aanvragen bij de gemeente. Natuurlijk is de kans groot dat je personeel wilt gaat aannemen hiervoor moet je echter wel eerst beschikken over een zekere risico-inventarisatie en- evaluatie. Bij het beginnen van een horecabedrijf in Tilburg loop je altijd kans dat je snel werknemers krijgt, in deze grote studente stad zijn er altijd studenten op zoek naar een bijbaantje in tilburg.