januari 19, 2017

Loonadministratie

Het kan soms best ingewikkeld zijn om de loonadministratie op orde te houden. U zou zeggen dat als u eenmaal een begin gemaakt heeft er niets meer wijzigt. Helaas is dit niet helemaal waar. De regels worden in Den Haag constant verandert, waardoor het veel tijd en werk vergt om op de hoogte te blijven. Als ondernemer hoeft u gelukkig niet constant op de hoogte te blijven van de wisselende regelgeving. Dit is bijna geen doen als u een groot bedrijf runt. U kan door Bos Accountants eventueel uw loonadministratie uitbesteden. Wij hebben de specialisten in huis om alles voor u uit te zoeken en na te kijken.

Van salarisadministratie tot personeelsadministratie
U kan bij ons eigenlijk met vrijwel alles terecht. Het maakt niet uit of u alleen een paar loonstrookjes nodig heeft of een complete personeelsadministratie wil laten uitbesteden. In overleg kunnen we samen kijken welke werkzaamheden u allemaal wil uitbesteden. Door uw complete personeelsadministratie door ons te laten regelen wordt alles tot in de puntjes in orde gemaakt. Wij regelen niet alleen het bekende loonstrookje, maar ook contracten voor nieuwe en bestaande werknemers. U kan echt alles aan ons laten uitbesteden. Zelfs beoordelingsgesprekken kan u door ons laten voeren als u hier zelf geen tijd voor heeft.

Welke werkzaamheden doet u zelf?
Ondanks dat Bos Accountants veel van u over kan nemen blijven er altijd wel werkzaamheden liggen die u zelf moet doen. Bijvoorbeeld het verzamelen van de vereiste gegevens van uw personeelsleden. Denk bijvoorbeeld aan de identiteitsgegevens voor het contract, maar ook het bijhouden van de uren. U kan ons eventueel digitaal aan het einde van de maand de urenstaal doorsturen. Wij voeren deze gegevens in en maken er een loonstrookje van. Eventuele overuren worden hierdoor ook nauwkeurig door ons bijgehouden. Afhankelijk van de afspraken die u met uw personeel maakt worden deze op het loonstrookje gezet als vakantiedagen of uitbetaald. De meeste werkzaamheden regelen wij voor u, maar een aantal zaken zal u nog steeds zelf moeten doen. Uiteraard kunnen wij u helpen om dit soort werkzaamheden eenvoudiger te maken. Met een aantal handige handvaten leren we u snel hoe u zelf uw personeelsadministratie bij kan houden.

Loonadministratie uitbesteden
Voor een vast bedrag kunnen wij de loonadministratie voor u regelen. Wij maken per bedrijf een aantal afspraken. Soms worden er bijvoorbeeld afspraken per loonstrookje gemaakt. Als er meer gedaan moet worden dan alleen de loonadministratie, dan worden er uiteraard andere afspraken gemaakt. Naast het verzorgen van een loonstrookje kunnen wij u bijvoorbeeld helpen om de loonaangifte voor u uit te voeren. Uw loonaangifte wordt hierdoor altijd keurig op tijd afgehandeld en dit bespaart u een verzuimboete. U bent voortaan geen tijd meer kwijt aan het opstellen van loonstrookjes en alles wordt voor u geregeld door een expert op het gebied van loonkosten en wetgeving. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als u interesse heeft om de administratie uit te besteden.