januari 19, 2017

Controle

Als bedrijf heeft u soms een controle nodig om te kijken of alles goed gaat qua boekhouding etc. Het controleren van de jaarrekening is bij sommige bedrijven zelfs verplicht. Ondanks dat het een wettelijke eis is en het erbij hoort zien veel ondernemers het als een enorme last. Terwijl u ook de meerwaarde kan zien van een professionele controle. U heeft er namelijk niets aan als u uzelf een spiegel voorhoud. Met een controle heeft u duidelijkheid of alles nog steeds klopt. U kan eventueel Bos Accountants inschakelen om de controle uit te voeren. Wij kunnen u helpen om de controle volgens de wettelijke eisen uit te voeren. Daarnaast werken wij altijd met korte lijnen. Als u vragen heeft of wij hebben een vraag aan u dan stellen wij deze direct. Wij geven u ook meteen advies waar eventueel verbetering mogelijk is. Zo kunnen wij altijd zorgen voor een hoog niveau bij uw administratie. Door met korte lijnen te werken zorgen wij er ook altijd voor dat alles met een korte doorlooptijd geregeld wordt.

Wettelijke verplichting accountantscontrole
U bent pas verplicht om een accountantscontrole uit te voeren als u een middelgroot tot grote organisatie heeft. U bent pas een middelgrote organisatie als uw omzet boven de € 12 miljoen euro uitkomt en u meer dan 50 werknemers heeft. Ondanks dat het misschien voor uw organisatie verplicht is kan er wel een andere reden zijn waarom u een accountantscontrole nodig heeft. Stel u wil als bedrijf graag een financiering bij de bank. De bank vraagt om een jaarrekening met een accountantscontrole. U bent dan ondanks dat u geen groot bedrijf heeft verplicht om de accountantscontrole uit te voeren. Nog een reden is dat u subsidie ontvangt. Voordat de subsidie wordt uitbetaald en er een afrekening gemaakt wordt moet er eerst een accountantscontrole gedaan worden. Bijvoorbeeld om te controleren of het subsidiegeld wel goed besteed is. Als u geen ervaring heeft met dit soort verzoeken of onderzoeken, dan kan u het beste contact opnemen met Bos Accountants. Wij hebben er uiteraard wel ervaring mee en helpen u graag verder.

Wat is de grens tussen middelgroot en groot bedrijf?
Voor een middelgroot of groot bedrijf worden natuurlijk andere controles georganiseerd. Daar komt nog eens bij dat u als groot bedrijf andere eisen heeft waar u aan moet voldoen. Het is voor u van belang om te weten wat de grens is tussen een middelgroot en groot bedrijf. Een middelgroot bedrijf bent u als uw omzet minimaal 12 miljoen is en maximaal 35 miljoen. Uw balanstotaal mag niet hoger zijn dan 17,5 miljoen en u heeft minder dan 250 werknemers. U bent een groot bedrijf als uw omzet boven de € 35 miljoen euro ligt. Het balanstotaal ligt ook boven de € 17,5 miljoen euro. U heeft meer dan 250 werknemers in dienst. Voor Bos Accountants maakt het helemaal niet uit of u een klein of groot bedrijf bent. Wij kunnen u altijd helpen aan een professionele accountantscontrole. Het enige verschil is de tijd en kosten.