Corporate finance bij overnames

Corporate finance is een populaire dienst bij accounting. Corporate finance is een Engelse benaming als het gaat om bedrijfsovernames. Het is dus belangrijk als u op het punt staat om een bedrijfsovername te verrichten om een specialist in te huren. Hierbij weet u zeker dat alle activiteiten en handelingen op een correcte manier worden uitgevoerd. Wellicht vraagt u zich nu af, wat doet een corporate finance specialist nu eigenlijk?

Welke diensten behoren tot de corporate finance?

De belangrijkste dienstverlening die gepaard gaat met corporate finance zijn fusies en overnames. Hierbij is het belangrijk dat u in zee gaat met een partij die ervaring heeft met betrekking tot fusies en overnames. Overnames zijn namelijk complexe zaken en het is hierbij belangrijk dat u in zee gaat met een partij die u optimaal kan begeleiden. Hierbij is het goed om te kiezen voor een organisatie die ervaring heeft met een private onderneming. Mocht u echt een beursgenoteerde onderneming willen overnemen, dan is het aan te raden om een specialist in te huren die echt gespecialiseerd is in beursgenoteerde bedrijven.

Als volgt is het ook belangrijk om een corporate finance specialist in te schakelen als u kijkt naar kapitaalmarkt transacties. Hierbij is het goed om te kijken naar een specialist die u kan helpen bij structureren, voorbereiden en verplaatsen van aandelen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan share buy-backs, IPO’s en equity transacties. Mocht u dus willen deelnemen aan bepaalde kapitaal transacties, dan is het echt aan te raden om te kiezen voor een specialist die u hierbij kan helpen. Door de juiste advisering van de specialisten in combinatie met de meest recente kennis omtrent wet- en regelgeving, weet u zeker dat u altijd de juiste handelingen uitvoert.

Wat gebeurt er als u niet conform de wetten handelt

Als het u niet volgens de meest recente wet en regelgeving handelt, dan kan het voorkomen dat u enorme boetes krijgt. Zo kijkt de Belastingdienst altijd mee als het gaat om aandelentransacties. Mocht u bepaalde exit heffingen niet goed verwerken, dan is het dus mogelijk dat u een boete krijgt van de Belastingdienst. Om dit te voorkomen is het dus aan te raden om in zee te gaan met een bedrijf dat gespecialiseerd is in aandelentransacties.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een goed bedrijf

Als u in zee wilt gaan met een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in corporate finance, dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de dienstverlening van het bedrijf. Hierbij is het altijd goed om eerst een vrijblijvend gesprek aan te gaan met de specialist. Tijdens dit gesprek kunt u kijken of de persoon voldoende kennis heeft van het onderwerp. Dit is natuurlijk erg belangrijk, want u wilt niet dat een onervaren specialist een aandelentransactie van miljoenen niet goed begeleid. Kijk daarom altijd naar een specialist die goed aansluit bij uw transactie. Voor professioneel advies over corporate finance kunt u terecht bij KRC Van Elderen.